mobilabonnement

Kan man bruge mobilt bredbånd som internet i sit sommerhus?

Mobildata er den data, du bruger, når du bevæger dig væk fra et Wi-Fi netværk og altså ”roamer” på nettet ude i den vide verden. Mobildata er vigtigt for enhver, der fører en tilværelse, hvor mobilitet indgår, så om du pendler på arbejde eller til studierne eller blot kan lide at gå ture i skoven, mens du lytter til streamet musik, så er mobildata altså ikke til at komme udenom. Heldigvis er mobildata så almindeligt i så godt som alle mobilabonnementer i dag, at det eneste, du skal bekymre dig om i den henseende er mængden af mobildata, du skal bruge. 

5 GB data – nok til de fleste, men ikke alle

Den gennemsnitlige forbruger bruger et sted mellem 1 gigabyte og 10 gigabyte data om måneden. 5 gigabyte er derfor nok til de fleste, selv hvis de er en del på farten, eller i sommerhus.

Dog skal du lige være opmærksom på, hvor meget data, du egentlig forbruger i løbet af en måned. En måde at gøre dette på, er ved at gå ind i sin telefons indstillinger. Der kan du finde dit eksakte forbrug af data på månedsbasis og dermed træffe en informeret beslutning om, hvor meget data dit abonnement bør indeholde. 

Som sagt er 5 gigabyte data nok til de fleste, men hvis du lever et pendlerliv og hele tiden er på farten, mens du bruger din smartphone til tungere opgaver, såsom streamingtjenester, så skal du nok overveje om du ikke skal opgradere til 10, 20 eller 50 gigabyte abonnementer. Hvis du udelukkende tjekker mails og surfer let på nettet, så er 5 gigabyte formentlig rigeligt til dit behov.

Hvad kan jeg forvente af 5 GB data?

5 gigabyte data er ikke nogen stor dataplan, så hvis du for eksempel streamer meget på farten fra videotjenester som Netflix, HBO eller YouTube, så skal du nok have et abonnement med mindst 10 gigabyte eller mere. Men hvis du har et afslappet forbrug af de ”tunge” streamingtjenester og mest af alt bruger din telefon til at surfe let på nettet, tjekke nyheder og e-mails, så burde 5 gigabyte være passende. 

Med et 5 gigabyte abonnement kan du forvente at kunne se omkring 10 timers film og serier på for eksempel Netflix eller at kunne streame 25 timers musik på for eksempel Spotify (det vil variere lidt alt efter hvor høj kvalitet, du har sat din streamingtjeneste til at levere).

Din udbyder kan sænke farten, hvis du overskrider den inkluderede data

Det er værd at tjekke, hvordan din mobildataudbyder forholder sig til en eventuel overskridning. Det kan godt betale sig at sammenligne priser på mobilt bredbånd hos de mange forskellige udbyder. De fleste sætter blot en begrænsning på hastigheden (hvilket betyder at streaming af video bliver noget nær umuligt), men der findes også udbydere, som kræver ekstra penge for forbruget udover den inkluderede mængde. Sørg derfor altid for at vide, hvordan din udbyder forholder sig til en eventuel overskridning af datamængden, så du ikke får ubehagelige overraskelser i regningen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

letfinans

Seneste nyt

Relevante hjemmesider

Tjek hvilke bredbåndsudbydere som leverer det hurtigste bredbånd til dit nye hus. Du kan også vælge at bruge dit eksisterende mobilabonnement med fri data, og bruge det som din trådløse løsning.

Få din mad leveret til døren, se hvilke måltidskasser du kan få leveret til dit nybyggede sommerhus.

Arbejder du med køb eller salg af værdipapirer, skal man fra januar 2018 have en LEI-kode, som muliggøre at identificere parterne ved en transaktion.

Skal du på ferie i udlandet, så hold dig opdateret med live valutakurser på valutaomregner.dk – opdateret dag for dag.