Arkitekttegnet hus

Byg et arkitekttegnet hus

Har du netop købt den helt perfekte grund, hvor du drømmer om at opføre et nyt hus — et hus, der er skræddersyet til dig og din familie? Så er et arkitekttegnet hus den ultimative løsning, når du ønsker at designe et hus, der passer perfekt til både grunden og de forskellige familiemedlemmer. Et arkitekttegnet hus har nemlig den store fordel, at huset er specialtegnet af en arkitekt. Dermed kan du indrette dit nye hjem efter lige netop dit hoved. Samtidig sikrer du dig den optimale udnyttelse af den grund, som du måske har ledt længe efter. Men selvfølgelig er der også en række ulemper ved specialtegnede huse, som du bør være opmærksom på. Læs med her for mere information om fordele og ulemper ved arkitekttegnede huse.

Hvad er et arkitekttegnet hus?

Definitionen er såmænd enkel nok, idet et arkitekttegnet hus—som navnet antyder—er tegnet af en arkitekt. Huset er tegnet til at passe til lige netop din familie og din grund. Alle huse og bygninger er naturligvis tegnet af arkitekter på et eller andet tidspunkt. Men der lægges her vægt på det specialtegnede element, fordi dette adskiller det arkitekttegnede hus fra de populære typehuse. Typehusene er naturligvis også tegnet af en arkitekt, men med henblik på at skulle masseproduceres. Derfor er designet og alle dets detaljer altså ikke tilpasset hverken familie eller grund i et typehus.

Fordele og ulemper ved et arkitekttegnet hus

Det er ikke svært at få øje på fordelene ved et specialtegnet hus. Mange danskere vælger alligevel de standardiserede typehuse, da disse ofte er billigere, og desuden kan opføres hurtigt. Som med alle former for masseproduktion, er det færdige produkt oftest billigere end en skræddersyet version. Læs med her for en oversigt over de vigtigste fordele og ulemper ved et specialtegnet hus.

Fordele ved et arkitekttegnet hus

En af de helt store fordele ved et arkitekttegnet hus er muligheden for at skræddersy boligen til grunden. Har du købt en grund med en fantastisk udsigt, vil det naturligvis være ærgerligt at købe et typehus, der ikke kan tilbyde optimal udnyttelse af denne udsigt. Udover selve udsigten, kan du med et specialtegnet hus indrette din bolig efter solens gang på grunden, og træerne skygge.

Skræddersy dit nye hjem

Måske vil du prioritere en stor terrasse på den side af huset, hvor aftensolen rammer. Eller måske vil du med panoramavinduer sikre, at solens varme delvis kan medvirke til at opvarme boligen. Dette er både et bæredygtigt, samt økonomisk pratisk hensyn.

Endelig kan værelserne fordeles efter de enkelte familiemeldemmers behov og temperament. Måske ønsker større børn et privat værelse, der ligger lidt afsides i huset. Og måske er det smart at bygge to badeværelser, et i hver sin ende af huset. Alle familier er naturligvis forskellige. Nogle foretrækker mange små, hyggelige rum, mens andre foretrækker få, men store og åbne rum. Med et specialtegnet hus, har I mulighed for at designe det hjem, der passer til lige netop jer. Måske vigtigst af alt, får I med garanti et hjem, der aldrig vil føles kedeligt. I modsætning til de ensartede, standardiserede typehuse, er jeres nye hjem bogstaveligt talt bygget med jer i tankerne.

Fem Fordele ved et specialtegnet hus

  1. Passer perfekt til din grund
  2. Solens varme kan udnyttes optimalt, og bæredygtige materialer kan tilvælges
  3. Kan tilpasses familiens individuelle behov— helt ned til de enkelte familiemedlemmers ønsker
  4. Kan indrettes efter jeres smag og præferencer
  5. Det æstetiske udtryk er gennemført og stilrent, og helt igennem formet efter din smag

Ulemper ved et arkitekttegnet hus

Den store ulempe, der afholder mange danskere fra at gå efter et specialtegnet hus, er med al sandsynlighed de høje udgifter. Dog er et specialtegnet hus ikke nødvendigvis meget dyrere end et typehus. Et helt almindeligt typehus uden nogen former for tilvalg eller ændringer, er ofte meget billige. Men realiteten er, at langt de fleste købere ønsker forskellige former for tilvalg for at individualisere deres nye bolig—og tilvalg i typehuse er ofte dyre. Derfor kan omkostningerne ved et typehus med mange tilvalg alligevel ende med at komme op på siden af et arkitekttegnet hus.

Økonomisk usikkerhed

Det specialtegnede hus indebærer dog en større økonomisk usikkerhed, da der ikke på forhånd kan gives en klar garanti for, hvad huset vil koste. Nye udfordringer kan opstå undervejs, som kræver yderligere omkostninger. Netop dette element af usikkerhed, er for mange nye boligejere for nervepirrende at skulle give sig i kast med. Samtidig kan hele processen tage noget længere tid end ved opførelsen af det standardiserede typehus. Din indflytning i det nye hus kan måske derfor blive forsinket med mange måneder.

Fem Ulemper ved et specialtegnet hus

  1. Kan indebære højere udgifter end et standardiseret typehus
  2. Økonomien er mere usikker, idet nye udgifter kan opstå undervejs i forløbet
  3. Byggetilladelser og lignende kan være tidskrævende og forsinke indflytningen
  4. Husets unikke indretning er ikke tidligere blevet testet og afprøvet
  5. Processen kan være mindre overskuelig end ved valg af typehus, da der skal koordineres mellem flere forskellige firmaer og leverandører
letfinans

Seneste nyt

Relevante hjemmesider

Tjek hvilke bredbåndsudbydere som leverer det hurtigste bredbånd til dit nye hus. Du kan også vælge at bruge dit eksisterende mobilabonnement med fri data, og bruge det som din trådløse løsning.

Få din mad leveret til døren, se hvilke måltidskasser du kan få leveret til dit nybyggede sommerhus.

Arbejder du med køb eller salg af værdipapirer, skal man fra januar 2018 have en LEI-kode, som muliggøre at identificere parterne ved en transaktion.

Skal du på ferie i udlandet, så hold dig opdateret med live valutakurser på valutaomregner.dk – opdateret dag for dag.