Guide: Indretning Af Et Hjem I Perfekt Balance

ndretning af et hjem i perfekt balance kan tage afsæt i Feng Shui eller holistisk indretning, men det behøver det ikke. Glæden ved en afbalanceret bolig betyder især, at dit hjem skal være stedet, hvor du trives. Samtidig skal boligen fungere, hvilket betyder, at de enkelte rum skal virke efter hensigten. På Herligthjem.dk’s hjemmeside, finder du den helt rigtige stemning, til en hyggeligt bolig.

De fleste mennesker ønsker, at deres dagligstue skal være afslappende og hyggelig at opholde sig i. Hvis du har hjemmekontor, er det imidlertid ikke oplagt, at kontoret skal være afslappende, tværtimod vil du gerne have frisk energi i arbejdsværelset. Køkkenet skal gerne være appetitligt, mens badeværelset skal virke rent og funktionelt, og soveværelset stille, roligt.

Balance mellem funktion og stemning

Indretning af et hjem i perfekt balance vil derfor først og fremmest sige, at de enkelte rum skal opfylde bestemte funktioner i samklang med en speciel atmosfære, passende til hvert rum. Dernæst bør det være din egen personlige smag og dine behov, der styrer indretningen af boligen. Det er jo dig, der bor der.

Undgå fristelsen til at følge skiftende trends, med mindre du ser noget, der virkelig tiltaler dig. Pointen er, at det er uhensigtsmæssigt at indrette boligen efter andre menneskers smag og ideer, hvis det faktisk ikke passer til dig. Din bolig bør afspejle netop din personlighed.

Vælg det, du kan li’

Når du vælge farver, både til vægge, vinduer, møbler med mere, bør du vælge ud fra, hvad du kan lide at omgive dig med, desuden i forhold til hvad den enkelte farve udstråler – ro, renhed, friskhed, munterhed, hvad du nu ellers synes, rummene skal udstråle. Mange mennesker holder af pastelfarver, der giver et sart og let udtryk. Men valget er dit.

Noget tilsvarende gælder for valg af materialer, hvor træ udstråler ro og varme, mens metal er koldt og effektivt, plastik virker nemt kunstigt, og så videre. Igen gælder det, at det er blandingen af din personlige smag og den funktion, materialet skal have, der afgør valget.

Bland gerne stilarter i møbler

I forhold til at blande farver, materialer og stilarter i møbler og dekoration kommer man ofte længst med at holde et enkelt udtryk. I hvert fald hvad farver angår. Men møbler i forskellige stilarter kan sagtens placeres sammen, hvis du altså holder af hvert enkelt møbel.

Lys og grønne planter

Indretning af et hjem i perfekt balance må også sætte fokus på lys, der ligeledes bør afstemmes i forhold til rummets funktion og din smag. Grønne planter er en vigtig del af balancen i boligen, fordi vi påvirkes positivt af natur. Men også her er det bedst ikke at overdrive.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

lånio

Nyheder

Relevante hjemmesider

Find de bedste internetudbydere som leverer det hurtigste internet til dit nye hus. Du kan også vælge at bruge dit eksisterende mobilabonnement med fri data, og bruge det som din trådløse løsning.

Har du svært ved sove, skærer du tænder? Få en bedre nattesøvn med en bideskinne, eller en snorkeskinne.