god søvn

Guide: Sådan opnår du de bedste betingelser for en god søvn

Sov godt og tilstrækkeligt i det rigtigt indrettede soveværelse, i den bedste seng, og med det bedste sengetøj. De bedste betingelser for en god søvn opnår, du ved at indrette dit soveværelse korrekt, og ved at investere i en god seng. Især madrassen, gerne med en topmadras, er vigtig for at sikre et godt soveleje.

Det er vigtigt at du i alle ugens dage prioriterer en god nattesøvn, da det er vigtigt for dit helbred, og fordi du præsterer meget bedre. Vi ved alle sammen, at vi helst skal sove 7-8 timer hver nat for at være friske og klar til morgendagen. Men hvordan sikrer du dig en god nattesøvn? Her er nogle gode råd til den gode søvn.

Soveværelset

Soveværelset har selvsagt stor betydning for, hvordan du sover. Vi er alle sammen forskellige, men der er nogle generelle regler for, hvordan det ideelle soveværelse bør indrettes. Soveværelset bør være:

  • mørkt
  • stille
  • køligt
  • veludluftet
  • ryddeligt

Sådan. Og så selvfølgelig en god seng, med en god madras og en god dyne.

Undgå lys fra elektroniske enheder

Lys påvirker hjernen. Lad derfor være med at bruge computer, PC og smartphone inden sengetid. TV kan bedre gå an. Sørg for, at soveværelset er luftet godt ud inden, du går i seng, og sørg også for, at der er den rigtige temperatur til at sove i. For megen varme om sommeren og kulde om vinteren påvirker søvnen. Læs mere på Sengeguruen.dk

Skru ned for varmen

Husk i vinterhalvåret, at du ikke skal skrue voldsomt op for radiatoren i soveværelset. Det er bedst at sove i 18-20 grader, og hvis du sover i pyjamas, med en god dyne over dig, vil du få det for varmt, hvis der er 22-23 grader i soveværelset. Så sænk temperaturen, så sparer du endda lidt på varmeregningen om natten.

Det er selvfølgelig mindst lige så vigtigt for en god søvn, at du ligger i en god seng, med en ordentlig dyne over dig. Madrassen er særlig vigtig. Vælg en madras, der passer i størrelse og fasthed til din kropsbygning. Du skal have plads at sove på, og du skal have en madras, der hverken er for fast eller for blød.

Madrassens fasthed er vigtig

Er du lille og spinkel, bør du have en madras, der ikke er særlig fast. Er du derimod stor og tung, bør du sove på en meget fast madras. Madrassens fasthed bestemmer, hvordan din krop modtages af madrassen, og det er vigtigt, at madrassen kan forme sig efter din kropsbygning. Så får du støtte og ligger behageligt.

Brug topmadras

En topmadras justerer sengens overflade, så du ligger helt perfekt. Topmadrassen beskytter desuden din springmadras, så sengens levetid forlænges. Desuden findes der forskellige materialer i varierende madrasser – skumtyper eller latex – kan  enten hæve eller mindske temperaturen i sengen. Du kan derfor med fordel købe den med memoryskum til vinterhalvåret og en af latex til sommerhalvåret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

lånio

Nyheder

Relevante hjemmesider

Find de bedste internetudbydere som leverer det hurtigste internet til dit nye hus. Du kan også vælge at bruge dit eksisterende mobilabonnement med fri data, og bruge det som din trådløse løsning.

Har du svært ved sove, skærer du tænder? Få en bedre nattesøvn med en bideskinne, eller en snorkeskinne.