nyt tag

Skal du have udskiftet dit tag?

Nyt tag på boligen, sommerhuset eller carporten kan være en god investering. Taget beskytter resten af bygningen, så hele huset reelt vedligeholdes. Et utæt tag kan medføre skader andre steder, så det er vigtigt, at taget er tæt. Samtidig giver et dårligt isoleret tag et stort varmetab i boligen. Et nyt tag er en god investering, der sikrer den rigtige vedligeholdelse generelt. Samtidig er taget vigtigt for husets udseende.

Materialer og konstruktion

Ved renovering eller udskiftning af taget kan du vælge et nyt udseende til dit nybyggede hus. Der findes mange forskellige materialer til tagdækning, og du kan vælge det, der passer bedst til din smag. Samtidig kan tagets konstruktion ændres, så for eksempel taghældningen forandres, der kan ændres på gavle, bygges kviste, og der kan monteres vinduer i taget. Alt dette ændrer såvel husets udseende som dets funktion.

Forbedring af isolering

Ved ændring af taget vil det især være oplagt at sørge for ekstra god isolering. Varme stiger opad, og hvis ikke taget er rigtigt isoleret, forsvinder en masse af boligens varme ud i den blå luft. Alene af den grund, for at forbedre isoleringen og mindske varmetabet, kan et nyt tag være en god investering.

Udnyt pladsen, byg eventuelt opad

I mange huse udnyttes pladsen under taget enten slet ikke eller ikke særlig godt. Pladsen på loftet kan bruges som pulterkammer, hvis gangbroen udbygges. Men du kan selvfølgelig også vælge simpelthen at etablere en loftsetage i forbindelse med det nye tag, med kviste og vinduer i taget. Udvidelse af huset i højden er en løsning på pladsproblemer, når blot lokalplaner og regler fra grundejerforeninger overholdes.

Naturskifer holder over 100 år

Materialer til tagdækning er meget forskellige og giver huset varierende udtryk. Nogle materialer holder længere end andre. De bedste – og for mange også de smukkeste – er de naturlige materialer som tegl og naturskifer. Et tag af naturskifer kan holde i over 100 år. Men det er så også den dyreste løsning. Tegl findes i mange varianter, de dyreste er prismæssigt på niveau med naturskifer. De bedste tegl kan holde 70 år.

Kontakt en fagmand

Inden du for alvor går i gang med at vælge tagmaterialer og tagkonstruktion, er det en god ide at tage kontakt til en fagmand. Flere tagdækkere tilbyder et gratis, uforpligtende tjek af dit tag. Det kan være dit tag faktisk ikke er så dårligt endda, og du kan nøjes med en mindre renovering. Hvis du gerne vil have noget helt nyt, kan du få de nødvendige informationer om materialer, konstruktion og priser af tagdækkeren.

letfinans

Seneste nyt

Relevante hjemmesider

Tjek hvilke bredbåndsudbydere som leverer det hurtigste bredbånd til dit nye hus. Du kan også vælge at bruge dit eksisterende mobilabonnement med fri data, og bruge det som din trådløse løsning.

Få din mad leveret til døren, se hvilke måltidskasser du kan få leveret til dit nybyggede sommerhus.

Arbejder du med køb eller salg af værdipapirer, skal man fra januar 2018 have en LEI-kode, som muliggøre at identificere parterne ved en transaktion.

Skal du på ferie i udlandet, så hold dig opdateret med live valutakurser på valutaomregner.dk – opdateret dag for dag.