byggesagkyndig

Kontakt en byggesagkyndig

Kontakt en byggesagkyndig, hvad enten du skal sælge eller købe bolig. En byggesagkyndig er almindeligvis beskikket af Sikkerhedsstyrelsen. Dette hænger sammen med, at byggesagkyndig på uvildig vis skal udforme den såkaldte tilstandsrapport for boligen. Dette sker som udgangspunkt for sælger.

Tilstandsrapporten

Tilstandsrapporten skal være uvildig for at give et præcist udtryk for boligens tilstand. Dette inkluderer normalt også både et el-eftersyn og energimærkninger. Når en bygningssagkyndig udfærdiger tilstandsrapport for sælger, kan den samme bygningssagkyndige ikke efterfølgende betjene køber.

Sælgers byggesagkyndige

For sælger drejer det sig om at præsentere et reelt billede af den bolig, der er til salg. Den byggesagkyndige kan rådgive sælger i forhold til eventuelle forbedringer af boligen inden salg og generelt vejlede om processen for salg. Sælger sikres hermed, at salget foregår efter gældende bestemmelser, og at boligen sælges sådan, som den rent faktisk er besigtiget. Alt foregår efter reglerne.

Købers byggesagkyndige

For køber gælder det om at have en byggesagkyndig, der kan gennemgår boligen i forhold til den udfærdigede tilstandsrapport. Altså en ekstra sikkerhedsforanstaltning. Er det hele i orden? Stemmer alting med den udformede rapport? Også hvad angår energimærkninger og el-eftersyn?

Fejl og mangler – hvem betaler?

I tilstandsrapporten vil oftest være nævnt nogle fejl og mangler ved boligen. Køber vil naturligvis være interesseret i at vide i hvilket omfang, og til hvilken pris, disse fejl og mangler kan udbedres. Når køber besigtiger boligen med den byggesagkyndige, altså købers byggesagkyndige, vil køber få råd og vejledning i forbindelse med udbedring af skader, så boligens tilstand forbedres. Dette kan bruges overfor sælger.

Køber kan have økonomisk fordel af byggesagkyndig

Med andre ord kan køber få økonomisk fordel af at have en byggesagkyndig, der kan sætte ord og tal på eventuelle udbedringer af fejl og mangler ved boligen. Dette kan nemlig anvendes som argument for prisnedsættelse for boligen. Altså kan købers udgift til den byggesagkyndige tjenes ind, og måske mere til.

Sælger præsenterer boligen korrekt

Kontakt en byggesagkyndig som sælger for at få et godt udgangspunkt for salg ved en reel bedømmelse af boligen. Så er kortene lagt på bordet, og du viser et korrekt billede af den bolig, du har til salg. Du kender eventuelle fejl og mangler ved boligen, så der ikke opstår overraskelser sidenhen.

Køber sikrer sig grundigt tjek

Den byggesagkyndige giver dig råd og vejledning, så du kan vurdere, om du overhovedet er interesseret i boligen, og hvis du er interesseret – hvilke reparationer og forbedringer, der er nødvendige, og hvad det vil koste.

letfinans

Seneste nyt

Relevante hjemmesider

Tjek hvilke bredbåndsudbydere som leverer det hurtigste bredbånd til dit nye hus. Du kan også vælge at bruge dit eksisterende mobilabonnement med fri data, og bruge det som din trådløse løsning.

Få din mad leveret til døren, se hvilke måltidskasser du kan få leveret til dit nybyggede sommerhus.

Arbejder du med køb eller salg af værdipapirer, skal man fra januar 2018 have en LEI-kode, som muliggøre at identificere parterne ved en transaktion.

Skal du på ferie i udlandet, så hold dig opdateret med live valutakurser på valutaomregner.dk – opdateret dag for dag.